Islands Brygge / København


Børn deltager i debat om åben plads på Islands Brygge

Hvad Inddragelse af børn i den lokale arkitekturdebat om Havneparken
Hvor 
København / Islands Brygge 
Hvornår
 2018 / juni
Team Julie og Charlotte

Hvad skal der være på den tomme plads i Havneparken i Københavns Havn, hvis børn må bestemme?

Islands Brygges Lokalråd har givet Bryggens børn en stemme i debatten via en brugerinddragelse inkl. arkitekturworkshops i samarbejde med All About A og Islands Brygge Lokalråd. Og tendensen er klar – mindre zoner til ophold, bevægelse og vand ind på pladsen i en menneskelig skala.

På Islands Brygge er der en stor åben plads, som længe har været genstand for stor opmærksomhed. Pladsen også kaldet Bryggens Plads har en unik placering direkte ud til havnefronten. 5.Y fra Skolen på Islands Brygge Skole blev sat på opgaven og har i løbet af tre dage analyseret stedet, sat form på deres ideer i 1:50 og 1:10 og formuleret deres visioner bistået af arkitekterne fra All About A.

Klassens arbejde med pladsen resulterede i en fernisering og udstilling mandag den 25. juni 2018, hvor medlem af Borgerrepræsentationen, Klaus Mygind, åbnede udstillingen sammen med Susse Stuhr fra Islands Brygges Lokalråd, All About A og ikke mindst eleverne fra 5Y fra Skolen på Islands Brygge. Elevernes visioner bliver nu overdraget til Bryggens Lokalråd til den videre brugerinddragelse om pladsens fremtid.

Projektet har modtaget økonomisk støtte af Amager Vest Lokal Udvalg og Genbruggen.

Foto Charlotte Carstensen